Categorieën
Geen categorie

BOUW STAP DICHTERBIJ.

27-08-2011

De geplande metershoge torenflat op de plek waar ooit het historisch stationsgebouw van Pijnacker stond, is weer een stap dichterbij.

Omwonenden van het Stationsplein hoopten de plannen van de projectontwikkelaar te kunnen stoppen door te stellen dat met het verdwijnen van het huidige parkeerterrein, een gigantische parkeerdrukte zou ontstaan in de wijken. “Aan de hand van het bij de behandeling bij de Raad van State overgelegde parkeeronderzoek is deze van mening dat de plannen van de gemeente voldoende parkeerplaatsen waarborgen”, aldus de rechter.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het nu tijd is om alle bouwplannen eens goed te gaan bekijken. “De uitspraak van de rechter wil niet zeggen dat men morgen mag gaan bouwen. We gaan nu het vergunningen- en aanvragentraject pas in”.

Het historisch stationnetje van Pijnacker werd gebouwd in 1908. Ondanks hevig protest van landelijke en lokale historici, een dorpscomité en omwonenden, besloot de gemeenteraad vorig jaar toch een sloopvergunning af te geven.

Bron: Telstar-Online.nl