Categorieën
Geen categorie

Al 2 jaar braakliggend terrein.

Braakliggend

Komende week is het twee jaar geleden dat het station van Pijnacker tegen de vlakte is gegaan, daarna is er niets meer gebeurt buiten het neerzetten van een reclamebord voor de bouw van een torenflat met appartementen.

Maar ook dit reclamebord heeft de tijd niet overleefd en is inmiddels verdwenen.

Categorieën
Geen categorie

BOUW STAP DICHTERBIJ.

27-08-2011

De geplande metershoge torenflat op de plek waar ooit het historisch stationsgebouw van Pijnacker stond, is weer een stap dichterbij.

Omwonenden van het Stationsplein hoopten de plannen van de projectontwikkelaar te kunnen stoppen door te stellen dat met het verdwijnen van het huidige parkeerterrein, een gigantische parkeerdrukte zou ontstaan in de wijken. “Aan de hand van het bij de behandeling bij de Raad van State overgelegde parkeeronderzoek is deze van mening dat de plannen van de gemeente voldoende parkeerplaatsen waarborgen”, aldus de rechter.

Categorieën
Geen categorie

Braakliggend terrein, hoelang nog?

Wij hebben aan onze website een braakliggend terrein counter toegevoegd, hiermee is in een oog opslag te zien hoelang het gesloopte stationsgebouw nog had kunnen blijven staan.

In de gemeenteraad zijn hier al vragen over gesteld, kort geleden stond hier al een verhaal over op telstar-online.

“Raadslid Jan Zandijk van de lokale PvdA wilde vanavond van wethouder Nico Oudhof weten wanneer er gebouwd gaat worden op het Stationsplein in Pijnacker.

Categorieën
Geen categorie

Laatste gedeelte stationsgebouw gesloopt.

Vanmorgen is ook het laatste gedeelte van het stationsgebouw gesloopt, dit gebeurde in twee delen om circa 09:00 uur stond er nog een klein deel overeind, maar rond half elf kwam dan toch de laatste muur op de grond terecht.

Nu is het slecht nog een kwestie van het opruimen van de brokstukken en dan zullen we zien hoelang er met deze grond niets gebeurd.

Categorieën
Geen categorie

Sloop station ruim over de helft.

Als de sloop van het stationsgebouw zo doorgaat dan is de verwachting dat maandag de laatste muur met de grond gelijk gemaakt zal zijn.

Dan kan je alleen nog maar terug bladeren in boeken en foto’s bekijken al dan niet gedrukt of via een website.

Natuurlijk liepen wij vandaag weer een rondje om het ooit zo mooie stationsgebouw.

Categorieën
Geen categorie

Historie wordt in een paar dagen vernietigd !!

Vandaag is dan toch begonnen met de sloop van het histories belangrijke stationsgebouw van Pijnacker.

Een dag later als de planning was kwam dan toch vanmiddag de sloophamer eraan te pas om het eerste gedeelte van het stationsgebouw met de grond gelijk te maken.

Eigenlijk was iedereen tegen de sloop van dit beeld bepaalde gebouw van Pijnacker, behalve een paar mensen die er een stem over hadden in de gemeenteraad.

Categorieën
Geen categorie

Sloop een gepasseerd station ?

Vandaag zou de sloop van het station verder ingezet worden maar niets is minder waar het Stationsgebouw staat nog recht overeind.
 
Uiteraard wel met een paar dakpannen minder, en ook de zijschoten van de dakkapel aan de voorkant zijn verwijderd, maar het grote slopen is vandaag nog niet begonnen.
 

Categorieën
Geen categorie

Dakpannen stationsgebouw verwijderd.

Vandaag is het grootste gedeelte van de dakpannen op het stationsgebouw verwijderd, waarschijnlijk zullen deze dakpannen hergebruikt gaan worden.

Er staan in Nederland veel gebouwen waarvan de dakbedekking worden gerenoveerd en deze graag bedekt zien met oudere of speciale dakpannen.

Naar verluid zal de grote sloop van de buitenmuren komende woensdag plaats vinden.

Categorieën
Geen categorie

Spandoek stationsgebouw verdwenen.

Het grote spandoek dat aan de voorkant van het stationsgebouw was gehangen met de tekst

“Voor historie heeft de politiek geen oog, hier komt een flat van 20 meter hoog” is verdwenen dit twittert @stationsgebouw.

Wie weet waar het spandoek is, of heeft het gevonden, laat het even weten.
 
Mail naar info@anno1908.nl
 

Categorieën
Geen categorie

Openen kluis stationsgebouw op video vastgelegd.

Het comité Behoud Stationsgebouw Pijnacker bekijkt momenteel samen met de sloper welke onderdelen er veiliggesteld kunnen worden voordat het gebouw wordt neergehaald om ruimte te maken voor een flatgebouw.
 
Tijdens een laatste inspectieronde werd voor het eerst sinds de sluiting van het stationnetje de kluis weer geopend. Ook deze loodzware antieke joekel valt straks onder het beheer van het comité. Naar verwachting wordt aanstaande woensdag de definitieve sloop van het dak en de muren verwacht.