Categorieën
Geen categorie

Braakliggend terrein, hoelang nog?

Wij hebben aan onze website een braakliggend terrein counter toegevoegd, hiermee is in een oog opslag te zien hoelang het gesloopte stationsgebouw nog had kunnen blijven staan.

In de gemeenteraad zijn hier al vragen over gesteld, kort geleden stond hier al een verhaal over op telstar-online.

“Raadslid Jan Zandijk van de lokale PvdA wilde vanavond van wethouder Nico Oudhof weten wanneer er gebouwd gaat worden op het Stationsplein in Pijnacker.

De wethouder meldde dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de bouwvergunning binnenkort wordt afgegeven. “Wij hebben sowieso een contract. Er is sprake van een verplichte levering en een verplichte geldafname.” De wethouder heeft volgende week dinsdag een gesprek met de bewuste ontwikkelaar Van Mierlo die op de oude stationslocatie onder andere een woontoren wil bouwen. “Maar het zijn barre tijden”, aldus de wethouder tijdens de raadsvergadering donderdagavond.

Alhoewel er dus formeel er nog geen bouwvergunning is afgegeven, is het historische stationsgebouwtje alvast gesloopt. Het comité Behoud Stationsgebouw heeft maanden geprobeerd deze politieke beslissing te ongedaan te maken, maar onlangs ging de sloopkogel toch in het gebouw. Sindsdien is er slechts een zanderige krater waarneembaar op het terrein.”

Hieronder een aantal foto’s van de situatie van 04-10-2011:

 
  
 
Bekijk de foto reportage hier….